فنون ارتقا سطح مطالعه فنون ارتقا سطح مطالعه

فنون ارتقاء سطح مطالعه

 

درس خوندن ،زمان گذاشتن،تمرین و تست واقعا اهمیت دارن و کسی که این وقت رو می ذاره لایق نتیجه گرفتنه....

اما اگه به شیوه ی غلطی انجام بشن به جز تخریب روحیه و از بین رفتن زمان چیزی ندارن....

بعضی نردبان ها به دیوار غلطی تکیه داده شده اند پس باللا رفتن از آنها موفقیت نیست.

1)یادداشت برداری

وقتی که داری مطالعه می کنی سعی کن حتما یه خودکار و یه برگه دم دستت باشه و از مطالب مهم،فرمول ها،نکته ها و چیزهایی که فکر می کنی یادت می ره یادداشت برداری کنی...بعد از تموم شدن مطالعه ی یه درس،به جای بازگشت و از ابتدا خوندن،برای چند لحظه چشماتو ببند و مطالب مطالعه شده رو تو ذهنت مرور کن...

و بعد فهمیده هات رو به زبون خودت به نوشته هات اضافه کن...

انگار که قراره به یه  نفر درس بدی...البته حواست باشه که به جای یادداشت برداری رونویسی نکنی!بعضی از مطالبی که متوجه نمی شی و یا تصاویر مهمی دارند رو خودت تصویر سازی کن شکلشو بکش و تو ذهنت مجسم کن.مطمئن باش تا مدت ها فراموش نمی کنی....

2)کلاسور اشکالات

بهتره که یه کلاسور درست نکنی و اسمشو بذاری اشکالات ...و هر قسمتی شو به یکی از درس هات اختصاص بدی،بعد از تموم شدن مطالعه و تست زنی،همهی نکات و مطالبی که در درک کردن و فهمیدنشون مشکل داشتی،فرمول هایی که مهمه و یادت می ره و تست هایی که غلط زدی رو به همراه پاسخ صحیح وارد کلاسور اشکالات کن.

این کلاسوراین ویژگی رو داره که تو می تونی توی یه زنگ تفریح کوتاه یک ربعه داخل تاکسی،زمان استراحت و ...

این کلاسور رو ورق بزنی و مرورش کنی.

(این جوری همه اشکالات و نکات اصلی در یه حجم خیلی کم همیشه همراهته)و میشه کلید طلایی موفقیت تو.

با این کار می تونی از زمان هدر رفته بهتر استفاده کنی...

پس مثل گنج ازش مواظبت کن...

این گنج طلایی موفقیت تونه...

3)سوال و جواب QUESTING

هنگام مطالعه برای دقت و تمرکز عالی بهتره که با سوال و جواب از خودت،درس بخونی.

هر پاراگراف رو که خوندی در جایگاه یه استاد بشین و از خودت سوال بپرس.با طرح سوال و گذاشتن خودت جای طراح و داشتن نگاهی طراح گونه به تسلط فوق العاده ای دست پیدا می کنی.

GUESTINGباعث میشه از سطح خوانی خارج بشی و به عمق مطالب و نکات مهم بیشتر دقت کنی...با این روش می تونی هم خودتو از آموخته هات ارزیابی کنی و هم به میزان تسلطت از درس پی ببری و خیلی از مطالبی که موقع مطالعه ی اول از چشم گذروندی رو متوجه بشی باسیستم QUESTINGفهم تو از درس خیلی بالا می ره و عوامل حواس پرتی و عدم تمرکز بسیار کاهش پیدا می کنه.

4)وسواس رو کنار بذار و تند بخوان!

برای یه مطالعه ی دقیق و منظم و مطابق با برنامه ریزی باید وسواس مطالعاتی تو کنار بذاری...این فقط تلقین توئه که فکر می کنی باید یه مطلبو 10 بار بخونی تا یاد بگیری!

اگه شیوه های درست مطالعه رو به کار گیری مطمئن باش نیازی به 10 بار خوندن نداری...نذار نظم و ساعت درس خوندنت با وسواس زیادی به هم بریزه...

تو وقتی کند درس می خونی ذهنت خسته میشه و جای دیگه مشغول میشه...

چون اون مطلب در حافظه تو با همون یه بار مطالعه ثبت شده و این فقط حالت منفی ذهنه توئه که میل داری بارها بخونی...

تند خوندن باعث توجه و تمرکز بیشتر و فهمیدن مطالب،در نتیجه باعث یادگیری بیشتر میشه.فکر و ذهن ما قادره هزاران کلمه رو در دقیقه یاد بگیره.اما اگه سرعت مطالعه پایین باشه،ذهن وقت اضافی می آره و جای دیگه مشغول میشه...

5)تندخوانی

الف)خط کشیدن زیر مطالب:

وقتی داری مطالعه می کنی باید با استفاده از یک مداد،خودکارهای رنگی و یا ماژیک های شب رنگ مطالب مهم و نکته ها رو مشخص کنی چون برای علامت گذاری دقیق  و برداشت نکات مهم باید تمرکز بالا و دقت شدید داشت،پس خط کشیدن زیر مطالب مهم باعث برقراری تمرکز حواس و مانع از واس پرتی میشه.

ب)عبارت خوانی

عبارت خوانی یعنی«خواندن عبارت ها و جمله ها به جای خواندن کلمه به کلمه (اصطلاحا دیکته ای)»،خوندن عبارت خیلی به تمرکز حواس کمک می کنه و وسواس رو از تو دور می کنه.این جوری همزمان با فهمیدن مطلب از طریق تجسم اون رو در ذهنت حفظ و ثبت می کنی.اگه سرعت خیلی کم باشه فعالیت ذهن کمتر میشه و درگیری لازم رو پیدا نمی کنه.به خاطر همین خودش رو مشغول به وامل حواس پرتی جانبی می کنه.

کلمه خوانی یک عامل مهم کندخوانی است!

ج)استفاده از نشانگر

وقتی که نشستی و با چشم مطالعه می کنی برای از بین نرفتن تمرکز و جلوگیری از خستگی بهتره که از یه راهنما مثل انگشت سبابه،مداد،خط کش و ... استفاده کنی.

استفاده از یه راهنما قدرت تمرکزت رو بیشتر می کنه.

همین طور استفاده از یک نشانگر مانع از «خالی خوانی» می شه.«خالی خوانی یعنی سرگردانی چشم در حاشیه های خالی کتاب»

د)تیتر خوانی

در ابتدای مطالعه برای بالاتر بردن سرعت،بهتره که نگاهی سریع (روزنامه وار)به تیترهای فصل و درس ها داشته باشی.

 

ر)استفاده از جزوات شخصی

از قدیم گفتن هیچ جا خونه خود آدم نمیشه،تو حتما علامت گذاری های مخصوص به خودتو داری،پس بهتره از جزوات و کتاب های شخصی خودت استفاده کنی.

 

ز)استفاده از record

استفاده از ضبط صوت که مربوط به صدای معلم هات موقع تدریسه و یا دیدن فیلم های آموزشی مربوط به درس خیلی به بهتر فهمیدنت کمک میکنه.حتی می تونی در زمانی در زمان های پرت!مثل رفت و آمدها و ... از recordاستفاده کنی و از زمان جلو بزنی.

س)دقت در معنی کلمات

گاهی اوقات موقع درس خوندن معنی یه واژه رو درست متوجه نمیشی و برای فهمیدن اون مطلب خیلی زمان میذاری.سریع سراغ لغت نامه برو و لغت رو به زبون خودت بازگردانی کن.

مثلا«اتساع لوله ی گوارش یعنی کشیدگی آن»